Çankırı Gündem

Akbaşoğlu duyurdu, o baraj bitti

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak amacıyla faaliyet gösteriyor. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla Kızlaryolu Barajı’nın gövde dolgusunun tamamlandığını duyurdu.

Kızlaryolu Barajı, temelden yüksekliği 91.5 metre, talvegden yüksekliği 76,5 metre olarak tasarlanmış olup, 114,82 hm3 depolama hacmine sahiptir. Baraj, 142 bin 460 dekar araziye can suyu sağlayacak, Çankırı ilinde 57 bin 260 dekar, Kastamonu ilinde 60 bin 645 dekar, Çorum ilinde ise 24 bin 555 dekar alanı sulayacaktır. Ayrıca, projenin enerji üretme kapasitesi ile yılda 15 GWh/yıl enerji sağlanacak.

DSİ Genel Müdürü Balta, projenin tamamlanmasıyla 22 bin kişiye istihdam alanı oluşturulacağını ve milli ekonomiye 360 milyon TL katkı sağlanacağını belirtti, projenin ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.